Викласти у киплячу воду. Вода має покривати цибулю повністю. Готувати на вогні нижче середнього під кришкою: розрізана на 4 частини цибуля 5 хвилин, невеликі цілі цибулини 7 хвилин, великі цибулини 10 хвилин. Цибуля готова до роботи.
Але якщо все узагальнити та усереднити, то при жарінні цибулі на сковороді знадобиться близько 5-10 хвилин до приємного румянцю. Весь цей час цибулька потрібно помішувати, самі шматочки повинні бути тонкими. Звичайно, процес смаження цибулі передбачає додавання олії (рослинного або вершкового).
Найчастіше, цибуля дозріває не по одному то тут, то там, а вельми одночасно, тобто десь 65-75% і до 85% листя лягають одразу, що є свого роду відмашкою до початку збирання врожаю. Зазвичай, ріпчаста цибуля масово починають прибирати з третьої декади липня та до початку першого місяця осені.
Як правильно смажити цибулю: покрокова інструкція Цибуля очистити та нарізати дрібним кубиком. На сковороду вилити олію, включити середній вогонь та нагрівати олію 5 хвилин. Викласти цибуля у сковорідку. Постійно помішувати, доки він не набуде золотистого кольору.