Тонка спаржа відмінно підходить для смаження та гасіння. Потовще спаржа хороша для запікання або приготування на грилі. Краще вибирати товсту спаржу, якщо хочеш подавати цілі стебла (Навіть просто приготовлені на пару). Стебла середньої товщини підходять практично для будь-якого способу приготування. May 5, 2021
Спаржа найсмачніша, коли вона щойно зібрана. Незалежно від того, купуєте ви її невеликого розміру або у вигляді гігантських стебел, завжди стежте за тим, щоб вона була твердою і соковитою, а не сухою і зморшкуватою. Не беріть стебла, які мають знебарвлені ділянки, порізи чи слиз на кінчиках.
Найделікатесніша – біла: вона ніжна на смак і має велику поживну цінність. Популярніша у нас зелена спаржа, яка містить у складі хлорофіл, тому вважається корисніше білий. Хлорофіл насичує шкіру киснем, перешкоджає швидкому старінню, підвищує тонус організму.
якщо ви купуєте спаржу упакованої в пакет, то конденсату там бути не повинно, якщо на вигляд спаржа підсохла та з ознаками вянення краще не брати такий продукт, вибирайте спаржу без темних плям та максимально чистої, якщо стебло спаржу круглий спаржа гарна.