Обвалювати котлети в яйці – це простий та ефективний спосіб надати їм апетитного зовнішнього вигляду та соковитості. Яйця є відмінним сполучним компонентом для котлет і надають їм приємного золотистого відтінку після смаження. У цій статті ми розповімо вам про те, як правильно обваляти котлети в яйці, щоб досягти ідеального результату.
Першим кроком під час приготування котлет є правильна підготовка яєць. Жовтки та білки розділіть, щоб досягти кращого ефекту. Жовтки служать сполучною компонентом, а білки допоможуть утворити хрустку скоринку. Розбийте яйця в різні миски та збийте їх вилкою або за допомогою віночка, щоб рівномірно змішати компоненти.
Потім необхідно обваляти котлети отриманої суміші яєць. Для цього багато кухарів рекомендують використовувати наступну послідовність: спочатку вмочити кожну сторону котлети в жовтки, потім обваляти збитими білками. Але ви можете експериментувати та пробувати інші варіанти – головне, щоб ваші котлети вийшли соковитими та смачними.
Крок | Описане |
---|---|
1 | Візьміть висівком і закладіть їх у глибоку миску. |
2 | Розбийте яйце і акуратно вилийте його вміст у миску з висівками. |
3 | Змішайте висівки з|із| яйцем до отримання однорідної маси. |
4 | Обвалюйте котлети в отриманій масі, прокочуючи їх туди-сюди і рівномірно покриваючи отрубно-яєчним сумішшю. |
5 | Викладіть котлети на тарілку, поки ви не обваляєте все. |
У чому краще обваляти котлети?
Зміст:
Чим панувати Найпоширеніший варіант панірувальні сухарі. Хліб висушують, подрібнюють та використовують для страв на кшталт котлет.
Чи потрібно котлети обвалювати у борошні перед смаженням?
Борошно допомагає створити тонку хрумку скоринку, яка утримує вологу і робить котлети соковитими. Але як обсипання можна використовувати й інші продукти. Наприклад, манку або вівсяні пластівці, також відмінно підійдуть панірувальні сухарі грубого помелу.
Чи потрібно додавати яйце у фарш для котлет?
Яйце надає стравам щільності, тому його додають у тефтелі, фрикадельки та котлети. Потрібно покласти продукт у розсипчастий фарш із риби, щоб інгредієнти добре склеїлися. Класична пропорція яйце на кілограм мяса, її можна міняти залежно від консистенції.
Як зробити так, щоб котлети не розвалювалися?
Щоб фарш не розвалювався, до нього потрібно додавати жир – приблизно 30 г на кожні 100 г мяса. Саме без жиру котлети можуть вийти сухими та крихкими. При цьому більша частина жиру витопиться при жарінні, а котлета залишиться соковитою. Ще один секрет додати на 100 г фаршу 10-15 мл газованої води.