Гарячі салати це чудова страва, яка поєднує в собі свіжість та тепло. Вони відмінно підходять для тих, хто хоче насолодитися корисним та ситним прийомом їжі. Головна перевага гарячих салатів у тому, що в них використовуються свіжі овочі, підсмажені на сковороді або грилі, а також різноманітні добавки, які надають їм неповторного смаку.
Один із головних плюсів гарячих салатів – це можливість комбінувати різні інгредієнти. У них можна використовувати як мясо та рибу, так і овочі та гриби. Таким чином, цей вид салатів підходить і вегетаріанцям, і мясоїдам, і людям, які дотримуються різних дієт.
Крім того, гарячі салати – це чудове рішення для перекушування на роботі або обіду на виїзді. Вони легко переносяться у контейнерах і добре зберігають свіжість. Кожен зможе підібрати собі підходящий варіант гарячого салату, залежно від своїх смакових уподобань та дієти.
Назва | складові | Користь |
---|---|---|
Салат Цезар | Курка, салат, пармезан, грінки, яйця, соус |
|
Салат грецький | Помідори, огірки, болгарський перець, червона цибуля, маслини, сир фета, оливкова олія, лимонний сік, спеції |
|
Салат олівє | Картопля, морква, горошок, огірки, мариновані огірки, ковбаса, яйця, майонез |
|
Салат Цезар із лососем | Лосось, салат, грінки, пармезан, яйця, соус |
|
Як правильно їсти салат?
За правилами столового етикету, листові салати правильно їсти вилкою, без використання ножа. Виделку беруть правою рукою, маючи зубчики вниз. Приколюють салат, злегка натискаючи вказівним пальцем на ручку столового приладу і відправляють у рот.
Яким маслом найкраще заправляти салат при дієті?
Перевагу краще віддавати оливковій, олії з виноградних кісточок, волоських горіхів, лляному, кедровому.. Але з дозуванням потрібно бути вкрай уважними, адже олія це калорійний продукт. На 100 г масла припадає близько 900 калорій, а в одній столовій ложці міститься приблизно 225 калорій.
Чи можна використовувати олію для салату?
Соняшникова олія відмінно поєднується з салатами з білокачанної капусти або редиски. Не обійтися без заправки з олії в салатах з оселедцем, а також у вінегреті. Спробуйте приготувати салат з гречкою або перловкою зі смаженими грибами та полийте ароматним маслом. Смак насіння додасть салату характеру.