Авокадо це один з найпопулярніших і найкорисніших фруктів, що користуються великою популярністю як серед фанатів здорового харчування, так і серед любителів смачно поїсти. Однак вибрати стигле авокадо може виявитися справжнім випробуванням. Часто ми робимо помилки, купуючи надто зелені або, навпаки, перезрілі екземпляри. Щоб уникнути розчарування і переконатися, що ви оберете цей стиглий авокадо, вам потрібно знати, на що звернути увагу при покупці.
По-перше, колір шкірки є головним показником наявності стиглості авокадо. Стиглі авокадо мають бути темно-зеленого кольору, ближче до темно-сірого. Однак, слід зазначити, що колір може відрізнятися залежно від сорту авокадо. Не варто брати авокадо із зеленими або яскраво-зеленими шкірками, оскільки вони не матимуть достатнього вмісту олії та приємного аромату.
По-друге, обмацування авокадо допоможе визначити його стиглість. Стиглі авокадо повинні піддаватися тиску пальцем, але не сильно, щоб не пошкодити мякоть. Коли ви трохи натискаєте, авокадо має пружно поступатися, а потім повільно повертати свою форму. Якщо авокадо жорстке чи надто мяке, швидше за все воно зелене чи перезріле відповідно.
Тепер, коли ви знаєте основні ознаки стиглого авокадо, ви зможете з упевненістю вибрати найкращі екземпляри на прилавках магазинів чи ринку. Стигле авокадо відрізняється відмінним смаком, мякою та ніжною мякоттю, яка просто тане в роті, а також багатим вмістом корисних жирів. Насолоджуйтесь смачними стравами з авокадо та отримайте задоволення від його корисних властивостей!
Ознаки | Стиглий авокадо | Нестиглий авокадо |
---|---|---|
Колір шкірки | Темно-фіолетовий або темно-коричневий | Зелений або світло-жовтий |
Консистенція шкірки | Ніжна, приємна на дотик | Тверда, нееластична |
Пружність при натисканні | Стиглий авокадо помякшується під тиском, але не залишає ямку | Чи не стиглий авокадо залишається твердим і не змінює форму при натисканні |
Кісточка | Кісточка легко відокремлюється від мякоті | Кісточка сильно прикріплена до мякоті |
Мякуш | Мякуш маслянистий і кремоподібний, без темних плям | Мякуш жорсткий, з мітками або плямами |
Якщо авокадо піддається мякому тиску, значить він стиглий і готовий до вживання. Стиглі авокадо можуть мати темніший колір, і на дотик воно не буде мяким.14 серп. 2020 р.
Як зрозуміти стиглий авокадо чи ні?
Якщо є можливість, візьміть авокадо до рук: злегка натисніть на шкірку. У стиглого плода зявиться невелика вмятина, але після того, як ви приберете палець, вона повинна зникнути. Якщо фрукт переспів, ямка залишиться, а на незрілому авокадо зробити її зовсім не вийде.
Який на дотик свіжий авокадо?
Стигле авокадо має піддаватися тиску. Щоб не пошкодити мякоть, натискайте плід не кінчиками, а подушечками пальців чи долонею. Твердий, як камінь, фрукт явно недостиглий. Якщо ж авокадо надто мяке, ніби кашеподібне зсередини, воно вже перезріло і, мабуть, зіпсувалося.
Як виглядає поганий авокадо?
Якщо ви вибрали мякий фрукт, варто перевірити його стан під живцем: якщо фрукт під ним світлого жовтого кольору, значить, ви зробили правильний вибір, якщо ж колір темно-коричневий (як на картинці), отже, авокадо переспів, і брати його не варто.