Баклажани на регулярній основі не можна їсти людям з аутоімунними проблемами, особливо при їх загостренні. Це аутоімунний тиреоїдит, аутоімунні захворювання суглобів та кишечника. І, безперечно, не можна вживати тим людям, які мають алергію на цей продукт, – розповіла фахівець.
— Баклажан схильний акумулювати соланін у процесі росту: чим старше ягода, тим більше отрути містить шкірка, — каже лікар-дієтолог Ірина Бородіна. — Найбільше соланіну міститься в мяких перезрілих плодах. Тому варто обирати пружні та молоді баклажани, а при приготуванні шкірку краще знімати.
Баклажани перешкоджають утворенню холестерину. Ці плоди дуже корисні людям похилого віку, вони хороші в терапії і для профілактики атеросклерозу, серцево-судинних захворювань, що супроводжуються набряками. Дієтологи рекомендують вводити в раціон баклажани людям з кишковими та шлунковими захворюваннями.